Maandoverzicht

donderdag 1 mei

vrijdag 2 mei

zaterdag 3 mei

zondag 4 mei

dinsdag 6 mei

woensdag 7 mei

donderdag 8 mei

dinsdag 13 mei

woensdag 14 mei

donderdag 15 mei

vrijdag 16 mei

zaterdag 17 mei

zondag 18 mei

dinsdag 20 mei

woensdag 21 mei

donderdag 22 mei

vrijdag 23 mei

zaterdag 24 mei

zondag 25 mei

dinsdag 27 mei

woensdag 28 mei

donderdag 29 mei

vrijdag 30 mei

zaterdag 31 mei

TENDER SON - THE FRANKENSTEIN PROJECT (SZELID TEREMTES - A FRANKENSTEIN TERV)TENDER SON - THE FRANKENSTEIN PROJECT (SZELID TEREMTES - A FRANKENSTEIN TERV)
KORNEL MUNDRUCZOKORNEL MUNDRUCZO

AddThis

zaterdag 3 mei 2014 / 20:30

Rudi, een jongen van 19, gaat op zoek naar zijn familie, nadat hij zijn jeugd heeft doorgebracht in een instelling. Hij hoopt opnieuw erkenning en affectie te krijgen bij zijn moeder en vooral ook de identiteit van zijn vader te kunnen achterhalen. Hij blijkt echter allesbehalve welkom te zijn.

Toevallig komt Rudi terecht op een castingsessie. De regisseur is gefascineerd door de jongen en denkt zijn nieuwe hoofdrolspeler gevonden te hebben. Een vreselijke gebeurtenis maakt echter eind aan de zogenaamde onschuld van Rudi…

 

Regisseur Kornél Mundruczó schreef het script, losjes gebaseerd op Mary Shelley’s Frankenstein, eerst als toneelstuk. Net als Frankenstein blijkt ook Rudi een monster, gecreëerd door zijn scheppers, die uiteindelijk zijn slachtoffers worden.

 

Tender Son - The Frankenstein project van Kornél Mundruczó wordt vertoon naar aanleiding van de opvoering van Blauwbaards burcht van Béla Bartók in een regie van Kornél Mundruczó in de Vlaamse Opera. 

Opera+ is een programma in samenwerking met de Vlaamse Opera.  De geprogrammeerde films hebben een thematisch of visueel verband met producties van de Vlaamse Opera. 

HU/DE/AT 2010 – 105’ / Kornél Mundruczó, Rudolf Frecska, Lili Monori, Kitty Csíkos / Nederlandse titels