28/01 10:30

Sneeuwpret (kortfilmcompilatie)

BG/DE/FR/HU/NO/CZ | 53' | Zonder dialoog | zonder titels | 5+

Sneeuwpret

 

In deze kortfilmcompilatie beleven verschillende dieren de allergekste sneeuwpret.

‘Hey Deer!’

Hert houdt het graag netjes, dus moet hij de sneeuw voor zijn huisje ruimen. Gelukkig kan hij nog genieten van een lekkere kop warme chocolademelk. Tijdens de nacht zijn er mysterieuze aardbevingen, waardoor Hert elke ochtend weer opnieuw moet beginnen. Wat veroorzaakt de nachtelijke lawines?

 

Örs Bàrczy, Hongarije 2015, zonder dialoog, 6’

 

‘First Snow’

In dit sprookje wordt een klein egeltje onverwachts wakker tijdens zijn winterslaap. De nieuwsgierige Egel kruipt uit zijn holletje om te kijken naar de wondermooie sterrenhemel. Maar de Egel valt in slaap, en de nacht brengt veel sneeuwval. ’s Ochtends zijn de paden die Egel kent allemaal ondergesneeuwd, en moet hij een gevaarlijk avontuur beginnen om zijn holletje terug te vinden. Onderweg ontmoet hij de enge Vissen, de hongerige Vos en de grote Adelaar. Zal de kleine Egel thuis geraken?

 

Lenka Ivančíková, Tsjechië 2015, zonder dialoog, 14’

 

‘The short story of a fox and a mouse’

Een eenzame vos jaagt op een muis in een ondergesneeuwde vlakte, maar hun relatie verandert wanneer twee uilen zich in de jacht komen bemoeien.

 

Camille Chaix, Hugo Jean, Juliette Jourdan, Marie Pillier en Kevin Roger, Frankrijk 2015, zonder dialoog, 6’

 

‘Dunder’

Het wilde, grappige monstertje Bulder houdt een sneeuwballengevecht met zijn beste vriendin Modika. Als de stille Lex Modika uitnodigt om sneeuwvlokjes te bestuderen, wordt Bulder jaloers. Op zijn eentje ontdekt Bulder dan een mysterieuze grot met een spectaculair geheim. Hij verzint een geniepig plan om Modikas aandacht terug te winnen, maar daar zou hij wel eens spijt van kunnen krijgen..

 

Endre Skandfer, Noorwegen 2016, zonder dialoog, 10’ - PREMIÈRE

 

‘The Marathon Diary’

De mythische marathon door Lapland wordt gelopen door dieren, mensen en monsters. Het jong meisje Altijd Laatst loopt ook mee, maar er zijn veel afleidingen en onverwachte gebeurtenissen. Ze ontdekt dat de marathon niet draait om winnen of verliezen, maar dat je nog het meeste kans loopt om jezelf te verliezen.

 

Hanne Berkaak, Noorwegen 2015, zonder dialoog, 7’ - PREMIÈRE

 

‘Frozen Fun’

De speelse pinguïn houdt van de winter, maar zijn vriendjes de olifant en de neushoorn hebben het veel te koud. Als hij ze maar kon overtuigen dat een sneeuwballengevecht echt dolle pret kan zijn..

 

Verena Fels, Duitsland 2015, zonder dialoog, 4’ - PREMIÈRE

 

‘Flight’

Het inspirerende verhaal van een pinguïn die de wetten van de natuur wil breken door te vliegen. Na verschillende tegenslagen ontdekt hij echter iets dat nog wonderbaarlijker is.

 

Georgi Zahariev, Bulgarije 2016, zonder dialoog, 6’ - PREMIÈRE